dissabte, 5 de setembre del 2015

Comencem... bé?

Bona tornada a tothom!!
Després d'unes vacances molt aprofitadesem poso les piles i continuo el bloc (per cert, recomano a tothom que tingui canalla i vulgui viatjar a l'estranger, que vagi a Holanda: tot molt tranquil, a l'abast, ben comunicat, i a més podeu llogar bicis a tot arreu, i, sense por... a fer quilòmetres).

Ja fa una setmana que ens hem incorporat, i les primeres sensacions ja són aquí. Confirmem la baixa matrícula que intuïem a les preinscripcions del juny (ho vaig escriure a una entrada prèvia), i veiem venir un problema gros. Si no hi ha alumnat... Com ocuparem les hores lectives? A hores d'ara (avançat el mes de setembre) al mestres ja no ens poden desplaçar (crec) a una altra escola on fóssim més necessaris. Quin embolic per a l'escola, el Departament, el mestre... També podríem començar classes amb grups de 4 o 5 alumnes, però... els podrem mantenir tot el curs? Sempre hi ha alguna baixa, i quedarem fent classes particulars, i això no pot ser, no podem esmerçar recursos públics a fer classes particulars. Ajuntem grups, però llavors tornaran a quedar hores lectives sense omplir. Un problema, ja dic.

A Mollerussa (i a Lleida, crec, per extensió) se'ns està acabant la Formació d'Adults? S'està acabant la demanda? Hi ha massa oferta d'altres cursos (per exemple, d'accés a Grau Superior)? No sabem (o no podem, o no volem) adaptar-nos a una nova situació?

L'unica cosa que tenim clara és que aquest curs ja poca cosa s'hi podrà fer, però per al següent curs (2016-2017) tots esperem canvis importants.

I pel que fa als projectes personals, encara poca cosa: aquests primers dies (això sempre) ens dediquem més a atendre alumnes (matrícules, tutories, recomptes) que no pas a pensar com proposarem les classes (bé, jo ja tinc uns deures fets, i ja tinc bastantes idees a punt. Fa temps que tinc al cap paraules com gamificació, vídeotutorials, Flipped Classroom, i algun dels alumnes que llegiu això ja sabreu de què parlo). I si afegim aquest setembre la problemàtica que citava anteriorment... Poc temps per pensar.

Sentiment d'impotència, "d'això s'acaba", unes sensacions estranyes. Cal posar-se les piles i repensar el CFA Mollerussa, per què ja veiem que en aquesta línia el futur no és gaire esperançador. Alguns ja hi hem "repensat". La pregunta és: "Hi repensarà algú més? Qui? L'Administració? El Claustre? Els alumnes? Algú farà cas dels repensaments?"  Uff, quin curs ens espera. 

1 comentari:

  1. HOLA QUIM. Està passant tot el que tú ja anticipaves al teu bloc , avans de les vacances d'estiu. Em sap molt greu aquesta situació.
    Penso que tots tindrem de fer pinya ( Claustre, alumnes, ajuntament, associació d'alumnes , professorat extern, )
    I estic pensant sobretot en l'Ajuntament de Mollerussa, perque no fa pas massa temps vaig llegar a la premsa , que el consistori havia decidir traslladar l'actual escola de música, i que, aquest espai, un cop desocupat, sería destinat a L'ESCOLA DE FORMACIO D'ADULTS.
    Recordem la frase: "Si es difícil, segur que val la pena".
    Una abraçada a tots vosaltres.

    ResponElimina